Zupa pieczarkowa.

 

Zupa pieczarkowa. Czas przyrządzenia ok. 1 godz.

  • 250 g pieczarek
  • 1/2 cytryny, 1 łyżka maki, 2 łyżki masła
  • 1.2 litra wywaru z warzyw
  • 1 łyżka pokrojonej natki pietruszki
  • sól, pieprz
Czytaj dalej -> ...




Sposób przyrządzenia
  • Pieczarki oczyścić, opłukać i pokroić na plasterki i skropić sokiem z cytryny
  • Rozgrzać łyżkę masła, włożyć pieczarki i dusić 10 minut.
  • Zalać wywarem, doprawić solą i pieprzem.
  • Gotować na małym ogniu 30 minut.
  • Z masła i maki zrobić zasmażkę, rozprowadzić 3 łyżki zimnej wody
  • wlać do zupy i gotować 5 minut
  • Posypać natką pietruszki


Prześlij znajomym:        

Chcesz zamieścić swój przepis na fantastyczną potrawę? Wyślij przepis wraz ze zdjęciem potrawy na adres podany w Kontakt

Reklamy

Ostatnio na forum

Właściciel serwisu