Śledź w śmietanie.

 

Śledź w śmietanie. Czas przygotowania ok. 5godz. 20min

  • 400 g śledzi
  • 500 ml mleka, 200 ml śmietany
  • 1 cebula, 1 jabłko, sok z cytryny
  • sól, cukier puder
Czytaj dalej -> ...




Sposób przyrządzenia:
  • Śledzie moczyć przez 4 godziny. Osączyć, obrać ze skóry, kręgosłupa i ości
  • pokroić na kawałki i skropić sokiem z cytryny
  • Cebulę i jabłko obrać, zetrzeć na tarce, wymieszać ze śmietaną. Doprawić solą i cukrem pudrem.
  • Śledzie zalać sosem i odstawic na 1 godzinę.


Prześlij znajomym:        

Chcesz zamieścić swój przepis na fantastyczną potrawę? Wyślij przepis wraz ze zdjęciem potrawy na adres podany w Kontakt

Reklamy

Ostatnio na forum

Właściciel serwisu