Śledź w oliwie.

 

Śledź w oliwie. Czas przyrządzenia ok. 5godz. 20min

  • 400g śledzi
  • 500ml mleka, 150 ml oliwy
  • 1 cebula, 1 liść laurowy
Czytaj dalej -> ...




Sposób przyrządzenia
  • Śledzie moczyć przez 4 godziny, odcisnąć, zalać mlekiem i odstawić na 1 godzinę.
  • Osączyć, usunąć kręgosłup i ości. Usunąć skórę i pokroić na małe kawałki
  • Cebulę obrać i zetrzeć na tarce
  • W słoiku układać warstwami śledzie i cebulę. Włożyć liść laurowy, zalać oliwą i odstawić na 24 godziny


Prześlij znajomym:        

Chcesz zamieścić swój przepis na fantastyczną potrawę? Wyślij przepis wraz ze zdjęciem potrawy na adres podany w Kontakt

Reklamy

Ostatnio na forum

Właściciel serwisu