Kalafior zapiekany.

 

Kalafior zapiekany. Czas przygotowania ok. 55 minut
  • 1 duży kalafior
  • 3 łyżki masła, 1 łyżka mąki
  • 400 ml mleka, 1 łyżka tartej bułki
  • pieprz, sól, cukier
Czytaj dalej -> ...



Sposób przyrządzenia
  • Kalafior oczyścić z liści, opłukać i przyciąć końce pędów
  • Kalafiory ułożyć w garnku, zalać wrzątkiem, osolić i osłodzić łyżeczką cukru
  • Gotować 20 minut, odcedzić i podzielić na różyczki
  • Mąkę przesmażyć na 2 łyżkach masła, wlać mleko, gotować 5 minut. Doprawić.
  • Kalafiory ułożyć w naczyniu żaroodpornym, zalać sosem, posypać bułką tartą, ułożyć kawałki masła.
  • Piec 20 minut w temperaturze 200oC


Prześlij znajomym:        

Chcesz zamieścić swój przepis na fantastyczną potrawę? Wyślij przepis wraz ze zdjęciem potrawy na adres podany w Kontakt

Reklamy

Ostatnio na forum

Właściciel serwisu