Sandacz z ryżem.

 

Sandacz z ryżem. Czas przygotowania ok. 40 min

  • 800g filetów z sandacza
  • 150g ryżu, 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 50g masła, 200ml bulionu, sól, pieprz
Czytaj dalej -> ...




Sposób przyrządzenia:
  • Filety opłukać i pokroić na małe kawałki.
  • Na połowie masła dusić kawałki przez 5 minut, wlać bulion i gotować jeszcze 5 minut
  • Ugotować ryż i odcedzić. Wymieszać go z przecierem pomidorowym, doprawić solą i pieprzem.
  • Dodać do tego wszystkiego rybę, pozostałe masło i wywar z ryby. Dusić 10 minut.


Prześlij znajomym:        

Chcesz zamieścić swój przepis na fantastyczną potrawę? Wyślij przepis wraz ze zdjęciem potrawy na adres podany w Kontakt

Reklamy

Ostatnio na forum

Właściciel serwisu