Krupnik.

 

Krupnik. Czas przygotowania ok. 2 godz.

  • 100g kaszy perłowej
  • 200g wieprzowiny z kością
  • 1 marchewka, 1 cebula, 1/2 selera
  • 250g ziemniaków, 2 łyżki masła, 4 suszone grzyby
  • sól, pieprz, 1 łyżka pokrojonej natki pietruszki
Czytaj dalej -> ...




Sposób przyrządzenia:
  • Grzyby opłukać, zalać 1.5 litra wody, dodać mięso i gotować 1 godzinę
  • Marchew, pietruszkę, seler obrać. Cebulę obrać, przekroić na pół i przypiec na patelnii.
  • Z warzywami dodać do zupy. Gotować 30 min. Wywar przecedzić.
  • Mięso pokroić w kostkę a grzyby w paski
  • Ugotować kaszę w 250 ml wywaru. Dodać masło i utrzeć
  • połączyć kaszę z pozostałym wywarem
  • Dodać pokrojone mięso i grzyby. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki.
  • Gotować 20 min. Posypać natką


Prześlij znajomym:        

Chcesz zamieścić swój przepis na fantastyczną potrawę? Wyślij przepis wraz ze zdjęciem potrawy na adres podany w Kontakt

Reklamy

Ostatnio na forum

Właściciel serwisu