Kotlety mielone.

 

Czas przygotowania - ok. 40 min.

  • 600g karkówki lub łopatki bez kości
  • 1 jajko, 1 cebula, sól, pieprz
  • 150g tartej bułki
  • tłuszcz
Czytaj dalej -> ...




Sposób przyrządzenia
  • Cebulę podsmazyć na złoty kolor
  • Mięso opłukać. Zmielić wraz z cebulą
  • Dodać jajko i bułkę tartą
  • Masę doprawić sola i pieprzem. Dodać 4 łyzki ciepłej wody i wymieszać.
  • Formować owalne kotlety i obtoczyć w bułce
  • Smazyć na wolnym ogniu ok. 8 minut z każdej strony


Prześlij znajomym:        

Chcesz zamieścić swój przepis na fantastyczną potrawę? Wyślij przepis wraz ze zdjęciem potrawy na adres podany w Kontakt

Reklamy

Ostatnio na forum

Właściciel serwisu