Gulasz z piwem.

 

Czas przygotowania ok. 1godz. 20min

  • 800g karkówki lub łopatki wieprzowej
  • 1 liść laurowy, 50g słoniny, 2 cebule
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki, kilka ziaren ziela angielskiego
  • 60g razowego chleba, sól, pieprz
  • 100 ml bulionu, 200 ml piwa
Czytaj dalej -> ...




Sposób przyrządzenia:
  • Cebulę i słoninę obrać i posiekać. Mięso opłukać, osuszyć, pokroić w grubą kostkę i osolić.
  • Słoninę przesmażyć. Na tłuszczu obsmażyć mięso i dodać cebulę i zrumienić.
  • Dodać przyprawy, wpać bulion i piwo. Dusić 40 min na małym ogniu pod przykryciem
  • Dodać pokruszony chleb i dusić jeszcze 10 minut


Prześlij znajomym:        

Chcesz zamieścić swój przepis na fantastyczną potrawę? Wyślij przepis wraz ze zdjęciem potrawy na adres podany w Kontakt

Reklamy

Ostatnio na forum

Właściciel serwisu