Zupa gulaszowa.

 

Zupa gulaszowa. Czas przygotowania ok. 1 godz. 30 min

  • 600 g wołowiny z cynaderką
  • 400 g ziemniaków, 2 cebule
  • po jednej: marchewka, pietruszka, ząbek czosnku, liść laurowy
  • 1 łyżkę smalcu, 1 łyżkę mąki, sól, pieprz
Czytaj dalej -> ...




Sposób przyrządzenia:
  • Jedną cebulę odłożyć. Resztę warzyw obrać, opłukać.
  • Mięso opłukać. Cynaderkę obrać z tłuszczu. Przekroić i usunąć żyłki
  • Mięso, cynaderkę, warzywa i liść laurowy zalać 1.5 litra wody i gotować 1 godzinę.
  • Wywar przecedzić, mięso i cynaderkę pokroić w kostkę.
  • Ziemniaki pokroić w kostkę i ugotować w wywarze.
  • cebulę posiekać i zrumienić na smalcu. Oprószyć maką, wsypać paprykę, dodać do zupy i gotować 10 minut.
  • Włożyc pokrojone mięso z cynaderką. Doprawić solą i pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem. Zagotować.


Prześlij znajomym:        

Chcesz zamieścić swój przepis na fantastyczną potrawę? Wyślij przepis wraz ze zdjęciem potrawy na adres podany w Kontakt

Reklamy

Ostatnio na forum

Właściciel serwisu