Uroda i Kosmetyki
Zdrowie
Kuchnia
Tabele kalorii
Dieta
Wyszukiwarka
Twoja wyszukiwarka
Potrawy mięsne
→ Pieczeń z szynki
→ Kotlety mielone
→ Gulasz z piwem
Potrawy rybne
→ Sandacz z ryżem
→ Śledź w oliwie
→ Śledź w śmietanie
Zupy
→ Zupa gulaszowa
→ Zupa pieczarkowa
→ Krupnik
Potrawy z warzyw
→ Kotlety z fasoli
→ Kalafior zapiekany
→ Puree z pomidorów
Potrawy mączne
→ Makaron z pomidorami
→ Łazanki z szynką
→ Pierogi z jagodami
Ciasta i desery
→ babeczki śmietankowe
→ Mazurek rodzynkowy
Pozostałe
→ Napój kruszon
→ Grog
Polskie przepisy kulinarne
Kotlety mielone
Cebulę podsmazyć na złoty kolor, Mięso opłukać. Zmielić wraz z cebulą, Dodać jajko i bułkę tartą. Dodać jajko i bułkę tartą Masę doprawić sola i pieprzem. Dodać 4 łyzki ciepłej wody
Pieczeń z szynki
Warzywa obrac i opłukać. Pokroić i zagotować z winem. Dolać 250 ml wody i przyprawy. Ostudzić. Szynkę opłukać, wyciąć kości i słoninę. Mięso natrzeć solą i ułożyć w dopasowanym naczyniu.
Czytaj dalej -> ...
Grog
Sok z cytryn wymieszać z cukrem aż do rozpuszczenia Włożyć goździki, cynamon, wlać rum i 600ml wrzącej wody Wymieszać i rozlać do szklanek
Kruszon
Cytrusy umyć i sparzyć wrzątkiem. Wycisnąć sok i zetrzeć skórkę Włozyć do wazy, dodać goździki i cynamon Do 200ml gorącej wody wsypać cukier i zagotować
Zupa gulaszowa
Jedną cebulę odłożyć. Resztę warzyw obrać, opłukać. Mięso opłukać. Cynaderkę obrać z tłuszczu. Przekroić i usunąć żyłki Mięso, cynaderkę, warzywa i liść laurowy zalać 1.5 litra wody
Kalafior zapiekany
Kalafior oczyścić z liści, opłukać i przyciąć końce pędów Kalafiory ułożyć w garnku, zalać wrzątkiem, osolić i osłodzić łyżeczką cukru
Prześlij znajomym:
Reklamy
Ostatnio na forum
Właściciel serwisu
Kontakt