Pierogi z jagodami.

 

Pierogi z jagodami. Czas przygotowania ok. 1godz. 10min

  • 500g ciasta na pierogi
  • 600g jagód
  • 2 łyżki cukru
Czytaj dalej -> ...




Sposób przyrządzenia
  • Jagody przebrać i opłukać. Posypać cukrem i wymieszać
  • Z rozwałkowanego ciasta powycinać krążki. Na krążki układać po 1 łyżeczce jagód
  • Dokładnie zlepić brzegi perogów. Gotować w osolonej wodzie pod przykryciem.
  • Po wypłynięciu odkryć i gotować 2 minuty
  • Podawać posypane cukrem lub polane śmietaną


Prześlij znajomym:        

Chcesz zamieścić swój przepis na fantastyczną potrawę? Wyślij przepis wraz ze zdjęciem potrawy na adres podany w Kontakt

Reklamy

Ostatnio na forum

Właściciel serwisu