Mazurek rodzynkowy.

 

Mazurek rodzynkowy. Czas przygotowania ok. 30 minut

  • 2 jajka, 200g rodzynek
  • 100g cukru pudru, 100ml śmietany
  • 50g smażonej skórki pomarańczowej
  • 50ml rumu
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
Czytaj dalej -> ...




Sposób przyrządzenia
  • Rodzynki namoczyć w rumie
  • Skórkę pomarańczową drobno posiekać
  • Żółtka utrzeć z cukrem, dodać osączone rodzynki, mąkę, śmietanę.
  • Wymieszać i połączyć z ubitą na sztywno pianą
  • Blachę wyłożyc papierem do pieczenia. Wlać masę i piec 20 minut w temperaturze 180oC


Prześlij znajomym:        

Chcesz zamieścić swój przepis na fantastyczną potrawę? Wyślij przepis wraz ze zdjęciem potrawy na adres podany w Kontakt

Reklamy

Ostatnio na forum

Właściciel serwisu